‘dan Düzce Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi Türkiye
DÜZCE(İHA) – Düzce Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi Türkiye’nin dört bir yanından ünlü şefleri Başkan Dr. Faruk Özlü ev sahipliğinde ağırladı. Düzce Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencilerinin farklı kültürlerden yemekleri öğrendikleri Workshop çalışmasında eğitim veren şefler Mutfak Sanatları Merkezi’nde sunulan lezzetlere hayran kaldı.
Düzce Belediyesi, şehrin gastronomi zenginliğinin en güzel yansıma noktalarından biri olan Mutfak Sanatları Merkezi’nde önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Başkan Faruk Özlü’nün ev sahipliğinde Düzce’ye gelen Kırıkkale’den Executive Chef Hüseyin Şipal, İstanbul Gedik Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Huriye Zafera ve birçok ilden gastronomi uzmanı şefler kendi yöresel mutfaklarından reçeteleri Düzce Üniversitesi Gastronomi öğrencileri ile paylaştı, workshop kapsamında yemekler yaptı.
Başkan Özlü’nün de eşlik ettiği organizasyonda konuklara Gaziantep yöresine özel baklava ikram edildi. Özlü, gastronominin kültürel devamlılık için önemli olduğunu belirterek, “Ülkemizin nadir kültür mozaiklerinden biri olan Düzce’de, değerli şeflerimizle bir araya gelerek kültürler arası etkileşim ve mutfakların paylaşımını yapmak çok değerli bir deneyimdir. Gördüğümüz ve duyduğumuz her şeyi unutabiliriz ancak tattığımız lezzetler asla unutulmaz. Bu nedenle gastronominin önemi büyüktür. Konuklarımıza katılımları ve emekleri için teşekkür ederim” dedi.
“Amacımız yemek kültürlerinin kaynaşması”
Workshop etkinliğinde eğitim veren konuklardan biri olan yemek editörü, Executive Chef Hüseyin Şipay ise organizasyonun detaylarını anlatarak şunları söyledi: “Anadolu’nun geleneksel ve yöresel Türk mutfağını araştırmak ve belgelemek amacıyla çalışıyoruz. Anadolu mutfağının yemeklerini bir araya getirerek, farklı coğrafyalara taşıyor ve kültürler arası etkileşimi sağlıyoruz. Bugün de Antalya’dan, Afyon’dan, Gaziantep’ten, Mardin’den, Ankara’dan ve Kırıkkale’den arkadaşlarımızla Düzce’ye gelerek, genç gastronomi öğrencilerine ve şeflere bölgesel yemeklerimizi tanıtmaya geldik.”
“İstanbul’da böyle lezzetleri parayla alamazsınız”
İstanbul Gedik Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Öğr. Üyesi Huriye Zafera da Düzce’de edindiği tecrübeleri anlatarak Mutfak Sanatları Merkezi hakkındaki görüşlerini aktardı. Zafera, İstanbul ile kıyaslayarak, “İstanbul’dan geldik ve Düzce Mutfak Sanatları Merkezi’nde güzel bir etkinlik gerçekleştirmek üzere buradayız. Türkiye’nin yedi bölgesinden katılan arkadaşlarımızla birlikte kültürler arası bir etkileşim ve paylaşım yapıyoruz. Burada her ilin kendine has yemeklerini ve tatlılarını tanıtıyoruz. Anadolu’nun çeşitli coğrafyalarından gelmiş, birbirinden değerli pek çok kültür ve yemekle burada buluşarak, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel yemekleri canlandırmaya çalışıyoruz. Bu sayede, Anadolu’da unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin tekrar yaşatılmasına katkıda bulunuyoruz. Ayrıca burada endemik bitkilerden yapılan lezzetlerin sunulması da çok değerlidir. Düzce’nin misafirperverliğine ve bu merkezin önemine olan inancım arttı. Düzce’de, İstanbul’da bulamayacağınız lezzetlerle karşılaştık. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Program sonunda Şipay, Başkan Faruk Özlü’ye memleketi olan Yahşihan ilçesinin yöresel ürünlerinden oluşan bir sepet hediye etti.
Düzce Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi, Türkiye’nin dört bir yanından ünlü şefleri Başkan Dr. Faruk Özlü’nün ev sahipliğinde ağırladı. Mutfak Sanatları Merkezi, şehrin gastronomi zenginliğini en iyi yansıtan noktalardan biri olarak öne çıkıyor. Düzce Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri, farklı kültürlerden yemeklerin nasıl yapıldığını öğrendiği workshop çalışmasına katıldı. Konuk şeflerin eğitimleri sonrasında merkezde sunulan lezzetlere herkes hayran kaldı.
Düzce Belediyesi, merkezi ev sahipliği yaptığı önemli organizasyonun yanı sıra, Başkan Faruk Özlü’nün ev sahipliğinde Kırıkkale’den Executive Chef Hüseyin Şipal, İstanbul Gedik Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Huriye Zafera ve birçok ilin gastronomi uzmanı şeflerinin katılımıyla gerçekleşen bir etkinliğe daha imza attı. Konuk şefler kendi yöresel mutfaklarından reçetelerini Düzce Üniversitesi Gastronomi öğrencileri ile paylaşarak workshop kapsamında yemekler hazırladılar.
Bu özel organizasyona, Başkan Özlü de katılırken, konuklara Gaziantep yöresine özel baklava ikram edildi. Özlü, kültürün devamlılığı açısından gastronominin önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı ve şunları söyledi: “Ülkemizin nadir kültür mozaiklerinden biri olan Düzce’de, buradaki çeşitliliği öne çıkaran ve mutfak paylaşımını sağlayan böyle bir organizasyona şahitlik etmek çok güzel. Unutmayalım ki, gözümüzün önünden gördüklerimizi unutabiliriz ancak tattığımız bir lezzet asla kaybolmaz. Bu nedenle gastronominin kültürel devamlılığa büyük katkısı var. Konuk şeflere, emekleri ve katılımları için teşekkür ederim.”
“Amacımız yemek kültürlerinin kaynaşması”
Workshop’ta eğitim ver